Copyright 2024 - Custom text here

Kami warga Kolej Matrikulasi Sarawak dengan penuh tekad, beriltizam dan berjanji menumpukan tenaga dan usaha kami untuk :

1. Memastikan sistem pentadbiran dan pengurusan kolej yang efisyen dan efektif selaras dengan kehendak pelanggan kami.

2. Memastikan pelajar lulusan kolej kami mempunyai kelayakan untuk memasuki kursus-kursus terpilih di universiti dalam dan luar negara.

3. Memastikan kemudahan asrama berada dalam keadaan yang lengkap dan kondusif.

4. Memastikan dewan kuliah, bilik tutoran, makmal, pusat sumber dan peralatan pengajaran dan pembelajaran mencukupi serta berada dalam keadaan sempurna setiap kali ia perlu digunakan.

5. Memastikan supaya semua pelawat yang berkunjung ditemukan dengan pegawai berkenaan dalam tempoh lima belas(15) minit.

6. Mengambil tindakan serta merta membantu pelajar yang menghadapi masalah kesihatan, peribadi dan gangguan emosi.

f t g m

Hubungi Kami :

Kolej Matrikulasi Sarawak
Kementerian Pendidikan Malaysia
Lot 216, Fasa ll, Taman Perindustrian Sejingkat
Lorong Demak Indah 5A1
93050 Kuching, Sarawak

TELEFON
082 - 439 100

FAX
082 - 433 108

GPS